GRCKA MITOLOGIJA PDF

Hermafrodit (mitologija). Iz Wikipedije Hermafrodit (mitologija) na Wikimedijinoj ostavi · Hermaphroditus Kategorije: Grčka mitologija · Rimska mitologija. Iksion (grč. Ἰξίων, Ixiôn) u grčkoj mitologiji bio je jedan od Lapita, tesalski kralj, Antionov ili Flegijin sin; prvi čovjek u povijesti koji je prolio krv svoje rodbine. Robert Graves u svome djelu Grčki mitovi prijedlaže etimologiju Ganimedova imena: γάνυσθαι + μήδεα = radovanje u muževnosti, Ganimed u grčkoj mitologiji.

Author: Dainris Micage
Country: Montenegro
Language: English (Spanish)
Genre: Science
Published (Last): 23 July 2017
Pages: 151
PDF File Size: 17.19 Mb
ePub File Size: 11.18 Mb
ISBN: 420-9-18630-336-8
Downloads: 13679
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Akirn

Ela “Goropadna” i Okipeta “Brzoleta”.

“GRČKA MITOLOGIJA”

Jul 19, Nenad Cikic rated it really liked it. Really nice little and concise book about Greek mythology. Postao je religijski simbol, kako u umetnosti, tako i u radu. Tada mu je Euridika oteta zauvek. Irena added it Nov 20, Argonauti su morali da savladaju razne prepreke na putu mitologiaj Kolhide i pri povratku u svoju zemlju.

Apolon pripada drugoj generaciji bogova sa Olimpa, jer je Zevsov sin od Lete, kao i njegova sestra Artemida.

Kada je Herakle uradio navedena dela, Euristej mu je zadao jitologija dva: Hermes je imao mnogo dece, a neka od njih su: Lov na Kalidonskog vepra. Iz ovih avantura, Zevs je dobio mnogo druge djece, bogove, polubogove i heroje. Boginja je na njega bila besna jer ju je jednom video kako se na nekom izvoru kupala naga.

  COTESIA FLAVIPES PDF

Ganimed (mitologija) – Wikipedia

Cviki rated it liked it Aug 10, To je toliko razbesnelo Zevsa da ga je. I think that anyone that enjoyed fairy tails as a child would enjoy this mitologoja. Osim njih Ares je imao i drugu decu. Bila je kombinacija divlje koze, lava i zmije sa zmajskom glavom. Rob, koji grkca spasio prilikom napada na Laja, prepoznao je u Edipu Lajovog ubicu. Prema Hesiodu, bile su dvije: Sklopljen je sporazum sa Hadom: Faeton Faeton je bio sin Heliosa, Boga Su nca.

Dan kada je Toma neveru zamenio verom! I thoroughly enjoyed it, especially parts about Iliad and Odyssey. Ubijeni starac bio je Edipov otac, ali Edip to nije znao.

Subscribe to newsletter To be informed of the latest articles, subscribe:. Dec 22, Svetlana rated it it was amazing. Znao je da bi bil o beskorisno mitoologija brod i otploviti, jer bi ga Minosovi brzi brodovi ubrzo sustigli.

Samo se jedan sluga spase bjekstvom.

  DUET OF ONE THE ASHTAVAKRA GITA DIALOGUE PDF

Iksion (mitologija) – Wikipedija

Faeton je bio sin Heliosa. Back to home page. Return to Book Page. Mida je odrubio glavu berberinu, a onda se ubio od sramote. Tako su uspjeli da je ubiju.

Kao njegovi sinovi spominju se i Pan, Arpalik, Abder i dr. Duboko u valovima stoji njegova kristalna palata Ega.

Zana Stasa marked it as to-read Dec 02, Minotaur je boravio u lavirintu na Mitolgoija koji je napravio Dedal. This book is not yet featured on Listopia.

Grčka Mitologija

Dunja Radulov rated it liked it Nov 27, Thanks for telling us about the problem. Lists with This Book. Prema Homeru bili su narod. Tako je iz morske pene izronila Afrodita. October 16Written by Werevolf.